CO+CB

STUDIEROUTEKAART

LEGENDA IMPACTGEBIEDEN
OVERIGE ICONEN
verleiders & vermarkters
vernieuwers
wereld verbeteraars
verbeelders & vermakers
verdieners & ondernemers
verbinders & veranderaars
verplicht
(ook) engelstalig
LEGENDA MAAKONDERWIJS
audio
beeld
keuze
concept
digitaal
locatie
tekst
video
Niveau 3
Stones: Storyhackers - 30 ECTS
Vernieuers | Wereldverbeteraars
Storyhackers
De challenge wordt ieder semester aangeboden. Je kunt kiezen voor de Engelstalige of Nederlandstalige klas.

Ben jij betrokken en creatief en wil jij leren hoe je met verhalen verschil kunt maken in de wereld? Hoe je door het creëren van tegenverhalen een bijdrage kunt leveren aan grote maatschappelijke thema’s? Word dan Storyhacker en join onze challenge!

In deze internationale challenge ga je 20 weken aan de slag met het maken van verhalen met maatschappelijke impact. Je leert teksten en beelden te hacken rondom maatschappelijke issues. En dat is keihard nodig, want als samenleving staan we voor grote uitdagingen. Of het nu gaat om het klimaat, om inclusief samenleven of om de toekomst van onze democratie; we staan als mensheid aan de vooravond van grote veranderingen.

Om draagvlak te creëren voor die veranderingen, hebben we nieuwe verhalen nodig. Nieuwe makers, nieuwe ideeën, nieuwe stemmen, nieuwe woorden en nieuwe beelden.

Dat noemen wij story hacken: bestaande verhalen in de samenleving die ons belemmeren om te veranderen, begrijpen en duiden. Om vervolgens een vernieuwend tegenverhaal te maken. Hoe ziet jouw ideale wereld eruit? En hoe breng je jouw stem naar buiten, om die gewenste toekomstige wereld dichterbij te brengen? Met jouw tegenverhaal richt je je op de verandering die jij wilt zien in de toekomstige samenleving.

In deze Challenge ontwikkel je met de door jou bedachte impact strategie een (hacked) Life Story, fotocollage, Impact Dinner, Future Voice, found footage video en mediacampagne met korte film.

Dit is je kans om jouw stem en creatieve skills in te zetten om het verschil te maken!

Wat ga je doen?

In deze Challenge ga je teksten en beelden hacken rondom maatschappelijke issues.

Narratology, Visual Storytelling en Futuring staan daarbij centraal. Bij Narratology leer je over storytelling, verhaallijnen, narratieve psychologie, genres en productie van verhalen. Bij Visual Storytelling ga je je verdiepen in beeldtaal, het conceptualiseren en maken van verschillende beeldverhalen in de vorm van fotografie en film. Bij Futuring leer je methodes om te kunnen anticiperen op de toekomst. Door deze drie kennisgebieden te combineren, leer je hoe je een tegenverhaal maakt met maatschappelijke impact.

Wat kun je ermee?

Met het portfolio van deze stone kun je jezelf presenteren als impactvolle verhalenmaker. Daarmee onderscheid jij je in jouw eerstvolgende stage of baan als journalist, communicatiemanager, strateeg of content maker.

Waarom kies je voor deze challenge?

Als je betrokken en creatief bent en wilt leren hoe jij jouw stem en creativiteit kunt inzetten om een bijdrage te leveren aan het veranderen van belangrijke issues in onze samenleving. Deze challenge geeft je ook de kans om echt beter te worden in visual storytelling en hoe je tegenverhalen maakt die impact hebben.

De Challenge beslaat twee blokken en je krijgt daarmee, voor het eerst in je opleiding, de kans om je echt onder te dompelen in een opdracht, veel te leren en een hechte band te ontwikkelen met je klasgenoten en docenten. Echt een community te vormen, waarin je samen optrekt, leert, experimenteert, elkaar uitdaagt en steunt.

We zijn een internationale Challenge. Je kunt ervoor kiezen om in de Engelstalige of Nederlandstalige klas deel te nemen. In de Engelstalige klas zitten exchange studenten van over de hele wereld en ga je 1 week op werkreis bij een partnerschool in Europa.

In de NL-talige klas werk je aan internationale thema’s en werk je online een week samen met studenten uit Amerika, Canada, Indonesië of Korea.

Literatuur en toetsing

Tijdens de challenge krijg je literatuur aangereikt. De challenge staat in totaal voor 30 studiepunten die in 2 x 15 punten getoetst wordt door middel van een portfolio en een mondelinge assessment.

Praktische informatie en contactgegevens

Je kunt kiezen voor de Engelstalige of Nederlandstalige klas.

Vragen over deze stone? Neem contact op met Silvana Beerends Pavlović via s.pavlovic@hva.nl.

In deze stone maak je de volgende media:

concept
digitaal
video