CO+CB

STUDIEROUTEKAART

LEGENDA IMPACTGEBIEDEN
OVERIGE ICONEN
verleiders & vermarkters
vernieuwers
wereld verbeteraars
verbeelders & vermakers
verdieners & ondernemers
verbinders & veranderaars
verplicht
(ook) engelstalig
LEGENDA MAAKONDERWIJS
audio
beeld
keuze
concept
digitaal
locatie
tekst
video
Niveau 1
Stones: Wij zijn onze verhalen - 15 ECTS
Verbeelders & Vermakers
Wij zijn onze verhalen - deeltijd

Deze stone is verplicht.

Je kunt pas een verhaal vertellen als je weet wat een verhaal is – en als je weet wat je eigen verhaal is. In deze stone ga je stapsgewijs een achtergrondverhaal schrijven waarbij je eigen achtergrond een voorname rol speelt.

Wat ga je doen? In deze stone leer je als een professional verhalen lezen, analyseren en maken. Wat maakt een verhaal tot een verhaal? En wat maakt het tot een goed verhaal? Je leert over verhaalstructuren en kenmerken van journalistieke kwaliteit. We voeden je met mooie en goede verhalen en kennis over patronen in die verhalen. We trekken je uit je comfortzone en laten je zien dat de verhalen om je heen voor het oprapen liggen.

In opdracht van de opleidingen CO+CB schrijf je je eigen achtergrondverhaal om bewustwording over identiteit te creëren. Je doet onderzoek, gaat interviewen en schrijven en je besteedt aandacht aan fotografie en beeldtaal. In je (tijdelijke) rol als schrijver-journalist ben je nieuwsgierig, houd je van taal (of leer je ervan te houden) en kun je goed feedback verwerken.

Let op! Voor CO-studenten wordt Wij zijn onze verhalen net iets anders; de opdracht is meer afgebakend.

Wat ga je maken?

In deze stone werk je toe naar een einddossier met daarin:

  • **** Een geschreven achtergrondverhaal (1000 – 1200 woorden) gebaseerd op jouw geschiedenis/identiteit/familie/roots, vergezeld van drie zelfgemaakte foto’s (1 portret van de hoofdpersoon en 2 beelden naar keuze uit het journalistieke genre).
  • Een verantwoordingsdossier waarin je alle (peer)feedback vastlegt en keuzes (van onderwerp tot uitwerking) onderbouwt;
  • Een reflectieverslag.

Wat kun je ermee?

Research en schrijfvaardigheid zijn vaardigheden waar je tijdens de rest van je studie en carrière iets aan hebt. Schrijven is de basis voor bijna alle media- en communicatieberoepen.

Meer weten? Neem contact op met de coördinator van deze stone: Thomas van Aalten t.van.aalten@hva.nl

Deze stone volg je in blok 1

In deze stone maak je de volgende media:

beeld
tekst