CO+CB

STUDIEROUTEKAART

LEGENDA IMPACTGEBIEDEN
OVERIGE ICONEN
verleiders & vermarkters
vernieuwers
wereld verbeteraars
verbeelders & vermakers
verdieners & ondernemers
verbinders & veranderaars
verplicht
(ook) engelstalig
LEGENDA MAAKONDERWIJS
audio
beeld
keuze
concept
digitaal
locatie
tekst
video
Niveau 3
Stones: Design the future - 15 ECTS
Vernieuwers
Design the future - deeltijd

Welkom bij Design The Future, waar we de frontrunners van morgen vormen! Zie je jezelf als een lid van een top team van innovators? Ben jij een early adopter die niet alleen de trends volgt, maar ze juist ook creëert? Heb jij een scherp oog voor mensen en hun behoeften, en ben je vastbesloten om iets van blijvende waarde toe te voegen aan de wereld? Dan is Design The Future de perfecte plek voor jou!

In deze reis ga je samen met gelijkgestemde visionairs aan de slag om een concept te ontwikkelen dat de wereld op zijn kop zal zetten. Denk aan de impact die Uber heeft gehad op de taxibranche, de revolutie die Netflix heeft teweeggebracht in de manier waarop we televisie kijken, of hoe Tinder daten naar een geheel nieuw niveau heeft getild.

Bij Design The Future draait het allemaal om het bedenken en realiseren van baanbrekende ideeën die de norm uitdagen en de toekomst vormgeven. Je zult samenwerken met opdrachtgevers uit innovatieve sectoren zoals reizen, gezondheidszorg, gaming, media en communicatie om te verkennen en te onderzoeken hoe de toekomst eruit kan zien.

Door middel van een innovatief mediaconcept dat nieuwe technologieën omarmt, zul je verrassende oplossingen bedenken en bijpassende businessmodellen ontwerpen. Maar hier houdt het niet op - we duiken ook diep in maatschappelijke discussies en ethische kwesties, zodat jouw verhaal van de toekomst niet alleen onderscheidend en kritisch is, maar ook een echte impact heeft.

Design The Future biedt drie richtingen aan die samen een allround benadering bieden om jouw innovatieve concept tot leven te brengen.

  • Disruptive Design
  • UX Research
  • Business Innovation

Van trendanalyses tot het begrijpen van de ervaringen van de gebruikers, je zult worden uitgerust met de tools en inzichten die nodig zijn om jouw visie te realiseren. En het beste moet nog komen: je sluit de stone af door jouw innovatieve concept te visualiseren en te onderbouwen, en dit te presenteren tijdens de eindexpo, waar je jouw idee kunt delen met de wereld!

Praktische informatie 2024/2025

Deze stone wordt aangeboden in blok 2. Voor vragen of meer informatie, neem gerust contact op met onze stonecoördinator Jan Veenstra via j.g.veenstra@hva.nl.

In deze stone maak je de volgende media:

keuze
concept