CO+CB

STUDIEROUTEKAART

LEGENDA IMPACTGEBIEDEN
OVERIGE ICONEN
verleiders & vermarkters
vernieuwers
wereld verbeteraars
verbeelders & vermakers
verdieners & ondernemers
verbinders & veranderaars
verplicht
(ook) engelstalig
LEGENDA MAAKONDERWIJS
audio
beeld
keuze
concept
digitaal
locatie
tekst
video
Niveau 1
Stones: Creatie met Innovatie - 15 ECTS
Vernieuwers
Creatie met Innovatie - deeltijd

Deze stone is verplicht.

Denk je ook wel eens: daar zou een digitale oplossing voor moeten zijn?

Wat leer je tijdens deze stone? In deze stone mag je dit soort creatieve ideeën gaan onderzoeken. Je leert hoe je mensen met nieuwe technologie kunt beïnvloeden. Welke technologieën zijn er, welke data kun je gebruiken en hoe doe je dat op een verantwoorde manier? En die technologie zit zeker niet alleen in apps. Bij elk probleem past een ander concept. Je ontdekt in deze stone hoe je zo’n concept bedenkt, waarbij je ook nadenkt over wat de doelgroep echt aanspreekt en hoe je ze bereikt.

Bij Creatie met Innovatie komen onder andere de volgende thema’s aan bod: fieldresearch, inclusive design, UX research, Marcom, futuring en pitchen.

Wat ga je doen tijdens deze stone?

Als opdracht ga je met een aantal studenten een nieuwe draagbare digitale oplossing vinden voor het probleem van een Nederlandse opdrachtgever: pubers gezonder laten leven. Welke ‘wearables’ kun je inzetten om jongeren meer te laten bewegen, gezonder te laten eten of geestelijk ‘op de been’ te houden? Technologie die ‘dicht op je huid’ zit zoals smartwatches en sensoren geven waardevolle data die je slim in kunt zetten, maar ze vragen ook om zorgvuldigheid. Aan jou om die afweging te maken. Samen met een bedrijf, je coaches en je medestudenten ga je hier je tanden in zetten. Vanuit nieuwsgierigheid, een kritische blik en de durf om tegen de stroom in te zwemmen zijn de mooiste nieuwe (digitale) ideeën ontstaan. Aan het einde van de stone lever je een projectdocument, klikbaar prototype en reflectievlogs voor je portfolio.

Deze stone volg je in blok 3.

Contact? Genevieve Korte G.A.korte@hva.nl

In deze stone maak je de volgende media:

beeld
concept
digitaal