CO+CB

STUDIEROUTEKAART

LEGENDA IMPACTGEBIEDEN
OVERIGE ICONEN
verleiders & vermarkters
vernieuwers
wereld verbeteraars
verbeelders & vermakers
verdieners & ondernemers
verbinders & veranderaars
verplicht
(ook) engelstalig
LEGENDA MAAKONDERWIJS
audio
beeld
keuze
concept
digitaal
locatie
tekst
video
Niveau 2
Stones: Bouwen aan community’s - 15 ECTS
Verbinders & Veranderaars
Bouwen aan community’s - deeltijd

LET OP: DEZE STONE IS IN 2024-2025 VERPLICHT VOOR CO-STUDENTEN!

Zoals je misschien weet hebben veel clubs een groot tekort aan vrijwilligers waardoor activiteiten niet door gaan of clubs zelfs dreigen te verdwijnen. Bij de stone Bouwen aan Community’s gaan jullie die clubs helpen! Op basis van onderzoek maak je een communicatieplan en (concept) middelen met als doel om meer vrijwilligers te werven voor een club, vereniging of netwerk.

De eerste twee weken doe je onderzoek met een groep medestudenten naar de club of vereniging, de doelgroep, best practices en trends. Op basis van die inzichten en relevante communicatietheorieën maak je individueel een communicatieplan en (concept) middelen. De (concept) middelen, bijvoorbeeld een idee voor een evenement, posters, social media posts etc,  ga je pretesten bij de doelgroep om zo tot definitieve (concept) middelen te komen.

In deze stone komen de volgende onderwerpen aan bod: (onderzoeksvaardigheden zoals) desk- en fieldresearch, communicatietheorieën zoals stakeholdersanalyse, netwerkanalyse, strategie en gedragsverandering, en conceptontwikkeling.

Aan welke leerdoelen ga je werken?

  • Je werkt aan je onderzoeksvaardigheden
  • Het geven van een advies door middel van een communicatieplan
  • Het ontwikkelen van (concept) middelen

Wat ga je maken? Je eindportfolio bestaat uit een communicatieplan, de daaruit voortkomende (concept)middelen, een research dossier en een reflectie.

Met welke partijen/bedrijven wordt er samengewerkt?In deze stone werk je voor een zelf gekozen opdrachtgever. Denk aan je eigen sportclub of vereniging, of een club, vereniging of netwerk van een medestudent.

Wat ga je leren? Aan het einde van de stone weet je hoe je een communicatieplan moet maken, op basis van onderzoek, om het communicatieprobleem van de opdrachtgever op te lossen en kun je (concept) versies van middelen maken en deze pretesten om zo tot definitieve (concept) middelen te komen.

Bij welk beroepenveld/beroepsprofiel sluit deze stone aan? Communicatie, interne communicatie, externe communicatie, corporate communicatie.

Waarom kies je voor deze module?

  • Als je je onderzoeksvaardigheden wilt verbreden
  • Als je interesse hebt in het vakgebied communicatie
  • Als je wilt leren hoe je een communicatiestrategie bepaalt o.b.v. onderzoek
  • Als je wilt leren hoe je o.b.v. onderzoek en strategie (concept) middelen ontwikkelt.

Praktische informatie

  • Vragen over deze stone? Neem contact op met stonecoördinator Marijke van der Brug, m.van.der.brug@hva.nl.

Literatuur Voor deze stone is het volgende boek verplicht: Michels, W. (2021). Communicatiestrategie (4e druk). Groningen: Noordhoff. Daarnaast zal een aantal artikelen /hoofdstukken als pdf. beschikbaar zijn op Brightspace.

In deze stone maak je de volgende media:

keuze
concept