CO+CB

STUDIEROUTEKAART

LEGENDA IMPACTGEBIEDEN
OVERIGE ICONEN
verleiders & vermarkters
vernieuwers
wereld verbeteraars
verbeelders & vermakers
verdieners & ondernemers
verbinders & veranderaars
verplicht
(ook) engelstalig
LEGENDA MAAKONDERWIJS
audio
beeld
keuze
concept
digitaal
locatie
tekst
video
Niveau 3
Stones: Maken om te raken III - 15 ECTS
Verbeelders & Vermakers
Maken om te raken III

Ben jij een maker pur sang, een creatieveling die smult van entertainment in al haar bijzondere verschijningsvormen en een heuse verhalenbinger? Kies dan voor Maken om te raken!

Wanneer heb jij voor het laatst gehuild om een video of lag je op de grond van het lachen? In deze stone leer je mensen raken met videoverhalen. Vermaak met een lach en een traan. Denk aan een ontroerende commercial, een absurdistische sketch, een geestige animatie, een meeslepende videoclip of een hilarische spelshow.

Wat ga je leren? Hoe maak je nu die humoristische of ontroerende video? Welke inzichten in de psychologie van de mens heb je hiervoor nodig? Welke culturele bagage moet je verzamelen om de juiste ethische afwegingen te maken? Met welke maatschappelijke trends en thema’s moet je rekening houden? En dan moet de video die jij bedenkt ook nog passen bij de doelgroep. Een flink klusje om in de vingers te krijgen, maar daar gaan wij je bij helpen.

Wat ga je doen? Je werkt voor een opdrachtgever als SIRE, NPO’s 3Lab of een mediamerk. Samen met medestudenten doe je onderzoek naar doelgroep en thema. Op basis daarvan formuleer je een logline die boeit, raakt en overtuigt. Je maakt een individuele videoproductie waarmee jij je opdrachtgever van de stoel gaat blazen. In de vorm en inhoud ben je volledig vrij. Ik hoor je denken: een serieus goede video maken, dat is best veel werk. Dat klopt, maar je werkt samen met een buddy in de voorbereiding en op de draaidagen. Om alle inspiratie die je opdoet en je creatieve ontwikkeling als videomaker bij te houden werk je aan een creatief dossier. Hierin onderbouw je ook je eigen videoproductie aan de hand van de theorieën die je krijgt over vermaak, beeldende verhalen vertellen, humor, ontroering, ethiek en meer.

Wanneer kies je voor deze stone? Wat je gaat worden is een creatieve verhalenmaker die nog beter weet hoe je een publiek met jouw video kunt inpakken. Affiniteit met video is een grote pré, ervaring met montage is zeer aan te raden.

Praktisch: Deze Stone wordt alleen in blok 1 van studiejaar 2024-2025 aangeboden. Vragen over deze stone? Neem contact op met stonecoördinator (ad interim) Machteld Bijl via m.bijl@hva.nl.

In deze stone maak je de volgende media:

video