CO+CB

STUDIEROUTEKAART

LEGENDA IMPACTGEBIEDEN
OVERIGE ICONEN
verleiders & vermarkters
vernieuwers
wereld verbeteraars
verbeelders & vermakers
verdieners & ondernemers
verbinders & veranderaars
verplicht
(ook) engelstalig
LEGENDA MAAKONDERWIJS
audio
beeld
keuze
concept
digitaal
locatie
tekst
video
Niveau 2
Stones: Creatief Ondernemen in de Stad - 15 ECTS
Verdieners & ondernemers
Creatief Ondernemen in de Stad - deeltijd

LET OP: DEZE STONE IS IN 2024-2025 VERPLICHT VOOR CB-STUDENTEN! JE VOLGT DE STONE IN BLOK 1 OF 2.

Als er één stad goed is in marketing dan is het Amsterdam wel! Wie ter wereld kent niet Rembrandt, Johan Cruijff en Anne Frank? Maar ook ADE, Amsterdam Fashion Week en de levendige LHBTQI+-gemeenschap zijn inmiddels beroemd in binnen- en buitenland. In Amsterdam gebeurt het! Al 750 jaar, dat gaat in 2025 goed gevierd worden en jij bent daar onderdeel van.

In deze stone ga je aan de slag met een vraagstuk voor de opdrachtgever Amsterdam 750 jaar en ontdek je hoe je inkomsten kunt genereren met creatieve concepten. De stichting Amsterdam 750 jaar houdt zich bezig met het vieren van het 750-jarig bestaan van de stad in 2025. Zij vraagt je een tour te bedenken met als basis verhalen uit de stad Amsterdam. Verhalen van nu, verhalen van toen, verhalen die het waard zijn om gehoord te worden. CO+CB-studenten weten als geen ander dat je met storytelling geld kunt verdienen en (nieuwe) inkomstenbronnen kunt generen. En dat is wat je in deze stone gaat leren.

Toetsing Je werkt in deze stone individueel aan de opdrachten. Aan het einde van de stone lever je het volgende op:

  1. Uitgewerkte tour in Adobe XD
  2. Overtuigend businessplan inclusief begroting
  3. Live presentatie waarmee je een potentiële commerciële partner met een duurzaam en maatschappelijk karakter overtuigd

Bij een voldoende (5,5 of hoger) ontvang je 15ECTS.

Voor wie is deze stone? Deze CB-stone staat open voor alle studenten op niveau 2. Er is geen specifieke voorkennis vereist, maar studenten die zich aanmelden zijn nieuwsgierig naar marketing en hebben een creatieve geest. Je hebt zin om voor opdrachtgever Amsterdam 750 jaar aan de slag te gaan en hebt affiniteit met ondernemerschap (als ZZP-er).

Wat kun je verwachten? Je krijgt les van drie docenten op het gebied van onderzoek, marketing en waardecreatie. Daarnaast zullen er één of meerdere gastcolleges, bedrijfsbezoeken en/of evenementen georganiseerd of bezocht worden.

Wat kun je na deze stone? Ambieer jij om in deze sector als ZZP-er aan de slag te gaan? Dan is deze stone een mooi leermoment om voor een echte opdrachtgever een concept uit te werken en te verkopen.

Literatuur Verplicht: Adobe-pakket waardoor je kunt werken met XD.

Aanvullend: we bieden verschillende artikelen aan, die vind je t.z.t. op de Brightspace-pagina van Creatief Ondenemen in de Stad.

Praktische informatie Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact op met coördinator Richard van der Veen via h.w.van.der.veen@hva.nl.

In deze stone maak je de volgende media:

beeld
concept